Potrebno
Za koru:
4 kašike šećera,
3 kašike glatkog brašna,
4 jaja
i kašika poluoštrog brašna.
Za kremu:
150 ml mlijeka,
pola kesice pudinga od vanile,
60 g šećera u prahu,
150 g mekog putera,
4 kašike zaslađenog kondenzovanog mleka i kesica vanilin šećera.
Za dekoraciju:
šlag krem od vanilije ili 150 ml slatke pavlake i malo crne čokolade.
Priprema
Priprema
Za koru :
Umutite čvrst sneg od bjelanaca, postepeno dodajte šećer, žumanca i obe vrste brašna. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 200 stepeni 10 minuta. Kuhinjsku krpu pospite šećerom u prahu, stavite pečenu koru, pažljivo urolajte i ohladite
Umutite čvrst sneg od bjelanaca, postepeno dodajte šećer, žumanca i obe vrste brašna. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 200 stepeni 10 minuta. Kuhinjsku krpu pospite šećerom u prahu, stavite pečenu koru, pažljivo urolajte i ohladite
Za kremu:
Puding razmutite sa malo mleka. Ostatak mleka skuvajte, sipajte puding i kuvajte na tihoj vatri dva minuta, uz stalno mešanje. Sklonite s ringle i mešajte dok se sasvim ne zgusne i ohladi. Zatim postepeno umešajte umućen puter i kondenzovano mleko. Puding mutite mikserom, naizmenično dodajući šećer i smesu od mleka i putera, pa ohladite 30 minuta u frižideru. Koru razvijte, nafilujte kremom, ponovo urolajte i ostavite 60 minuta u frižideru. Umutite šlag, premažite rolat, poprskajte otopljenom čokoladom i poslužite.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar