Za koru:
6 jaja,
250 g šećera,
250 g brašna,
1 prašak za pecivo,
100 ml ulja,
2 kašike kakao praha
i 100 ml tople vode.
Za vanilin krem:
2 vanilin pudinga,
220 g šećera u prahu,
500 ml mlijeka,
250 g putera sobne temperature
2 vanilin šećera
Za žele:
tegla kompota od višanja
3 kesice crvenog preliva za kolače.
Priprema
Za koru:
Izmiksujte žumanca sa šećerom, postepeno sipajte toplu vodu, ulje i brašno pomešano s praškom za pecivo i kakao prahom, dodajte čvrst sneg od belanaca i promešajte lagano kuhačom da se smjesa sjedini . Tijesto sipajte u pleh iz rerne obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Ohlađenu koru presecite na dva dela.
Izmiksujte žumanca sa šećerom, postepeno sipajte toplu vodu, ulje i brašno pomešano s praškom za pecivo i kakao prahom, dodajte čvrst sneg od belanaca i promešajte lagano kuhačom da se smjesa sjedini . Tijesto sipajte u pleh iz rerne obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Ohlađenu koru presecite na dva dela.
Za vanilin kremu:
U malo mlijeka razmutite puding i vanilin šećer. Ostatak mlijeka prokuhajte, sklonite s ringle i umiješajte razmućen puding. Posudu vratite na ringlu i kuvajte dok se ne zgusne. Puding pokrijte plastičnom folijom i ohladite.
Puter umutite mikserom sa šećerom u prahu i lagano umešajte u ohlađen puding.
Za žele:
Višnje ocijedite, ali sačuvajte sok.
Preliv za torte pripremite sa sokom od višanja prema uputstvu na pakovanju. Na prvu koru nafilujte kremom, rasporedite polovinu oceđenih višanja i crvenog preliva. Poklopite drugom korom, stavite ostatak višanja u malim gomilama sa međuprostorom i crvenog preliva, ohladite u frižideru tokom noći, isecite na kocke i servirajte.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar