subota, 3. veljače 2018.

Fantastične kocke sa višnjama i vanilin kremom !



Za koru:

 6 jaja, 

 250 g šećera,
250 g brašna,
 1 prašak za pecivo,
 100 ml ulja,
 2 kašike kakao praha
 i 100 ml tople vode. 

Za vanilin krem:
 2 vanilin pudinga, 
220 g šećera u prahu,
 500 ml mlijeka, 
250 g  putera sobne temperature
2 vanilin šećera

 Za žele: 
tegla kompota od višanja 
 3 kesice crvenog preliva za kolače.

Priprema 
Za koru:
Izmiksujte žumanca sa šećerom, postepeno sipajte toplu vodu, ulje i brašno pomešano s praškom za pecivo i kakao prahom, dodajte čvrst sneg od belanaca i promešajte lagano kuhačom da se smjesa sjedini . Tijesto sipajte u pleh iz rerne  obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Ohlađenu koru presecite na dva dela. 
Za vanilin kremu:
U malo mlijeka razmutite puding i vanilin šećer. Ostatak mlijeka prokuhajte, sklonite s ringle i umiješajte razmućen puding. Posudu vratite na ringlu i kuvajte dok se ne zgusne. Puding pokrijte plastičnom folijom i ohladite. 
Puter umutite mikserom sa šećerom u prahu i lagano umešajte u ohlađen puding. 
Za žele:
Višnje ocijedite, ali sačuvajte sok. 
Preliv za torte pripremite sa sokom od višanja prema uputstvu na pakovanju. Na prvu koru nafilujte kremom, rasporedite polovinu oceđenih višanja i crvenog preliva. Poklopite drugom korom, stavite ostatak višanja u malim gomilama sa međuprostorom i crvenog preliva, ohladite u frižideru tokom noći, isecite na kocke i servirajte.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar