Potrebno:
250 g lisnatog tijesta (pola pakovanja)
1 svinjski file u komadu oko 1 kg,(može teleće ili pileće šnicle tanko istučene )
Priprema:
Svinjski file istucite kuhinjskim čekićem za meso, tako da dobijete jednu veliku šniclu. Posolite i pobiberite meso po ukusu. Krem sir i senf pomešajte u jednu posudu i sa ovom mešavinom premažite jednu stranu mesa. Na to poređajte listove dimljene/stišnjene šunke. Na šunku stavite i listove trapista (možete ga i izrendati, kako više volite).
Od mesa napravite rolnu čije ćete krajeve pričvrstiti čačkalicama. Rolna treba biti urolana sa kraće strane, tako da bude deblja. Zatim uzmite tiganj u koji može stati rolovani svinjski file, stavite malo masnoće, zagrejte i zapecite svinjetinu sa svake strane po minut. Ukoliko radite sa belim mesom, ovaj korak nije neophodan, jer se pileće belo meso brže ispeče od svinjskog.
Razvite lisnato testo na kuhinjskoj dasci i vodite računa da bude dovoljno veliko da u njega stane rolovano meso. Iz rolade izvadite čačkalice, postavite ga na jedan kraj testa i uvite. Krajeve testa prethodno premažite sa malo žumanca kako bi se bolje zalepili. Ušuškajte meso sa svih strana i sa ostatkom žumanceta premažite celu rolnu od testa.
Rolovano meso u lisnatom testu stavite u tepsiju i sve zajedno stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200-220°C. Pecite dok testo ne dobije zlatno žutu boju. Nakon toga meso izvadite iz rerne, secite na kolutove i služite uz vaš omiljeni prilog i salatu.
1 kašičica senfa,
2-3 kašike krem sira,
nekoliko listova dimljene šunke,
nekoliko listova sira trapista,
so i biber,
1 žumance
2-3 kašike krem sira,
nekoliko listova dimljene šunke,
nekoliko listova sira trapista,
so i biber,
1 žumance
Priprema:
Svinjski file istucite kuhinjskim čekićem za meso, tako da dobijete jednu veliku šniclu. Posolite i pobiberite meso po ukusu. Krem sir i senf pomešajte u jednu posudu i sa ovom mešavinom premažite jednu stranu mesa. Na to poređajte listove dimljene/stišnjene šunke. Na šunku stavite i listove trapista (možete ga i izrendati, kako više volite).
Od mesa napravite rolnu čije ćete krajeve pričvrstiti čačkalicama. Rolna treba biti urolana sa kraće strane, tako da bude deblja. Zatim uzmite tiganj u koji može stati rolovani svinjski file, stavite malo masnoće, zagrejte i zapecite svinjetinu sa svake strane po minut. Ukoliko radite sa belim mesom, ovaj korak nije neophodan, jer se pileće belo meso brže ispeče od svinjskog.
Razvite lisnato testo na kuhinjskoj dasci i vodite računa da bude dovoljno veliko da u njega stane rolovano meso. Iz rolade izvadite čačkalice, postavite ga na jedan kraj testa i uvite. Krajeve testa prethodno premažite sa malo žumanca kako bi se bolje zalepili. Ušuškajte meso sa svih strana i sa ostatkom žumanceta premažite celu rolnu od testa.
Rolovano meso u lisnatom testu stavite u tepsiju i sve zajedno stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200-220°C. Pecite dok testo ne dobije zlatno žutu boju. Nakon toga meso izvadite iz rerne, secite na kolutove i služite uz vaš omiljeni prilog i salatu.
Možete svakako poslužiti i samo uz salatu po želji .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar