Potrebno:
50 g šećera
400 g kvalitetne bijele čokolade (4 čokolade)
400 g marcipana
2 kašičice cimeta
100 g meda
2 jajeta
150 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
75 g mlevenih badema
maslac
500 g želea
pola kesice želatina
Priprema:
Rernu zagrejati na 170 stepeni. Jaja, med, šećer i cimet kremasto umutiti. Pomešati brašno, prašak za pecivo, bademe i maslac. Pleh prekriti masnim papirom, testo usuti, pa peći 15–20 minuta.
Čokoladu rastopiti na pari. Dodati 40 g maslaca u bijelu čokoladu. Sve dobro pomešati i ohladiti.
Žele zagrejati. Želatin rastopiti, promešati i u tankom mlazu usuti u žele. Hladiti oko 30 minuta.
Zatim testo vodoravno preseći, a ćoškove pravo iseći. Donju koru pričvrstiti prstenom i premazati sa 400 g želea. Marcipan rastanjiti i staviti ga preko želea, pa premazati preostalim želeom. Prekriti drugom korom i ostaviti preko noći u frižideru. Tek tada iseći u manje kocke.
Obe rastopljene čokolade zagrejati. Kolače prvo umakati u bijelu čokoladu,sačekati da se čokolada stegne pa dekorisati po želji .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar