srijeda, 14. veljače 2018.

Veoma ukusni bijeli minjoni !



Potrebno:
 50 g šećera
 400 g kvalitetne bijele čokolade (4 čokolade)
 400 g marcipana
 2 kašičice cimeta
 100 g meda
 2 jajeta
 150 g brašna
 2 kašičice praška za pecivo
 75 g mlevenih badema
 maslac
 500 g želea
 pola kesice želatina

Priprema:

Rernu zagrejati na 170 stepeni. Jaja, med, šećer i cimet kremasto umutiti. Pomešati brašno, prašak za pecivo, bademe i maslac. Pleh prekriti masnim papirom, testo usuti, pa peći 15–20 minuta.
Čokoladu rastopiti na pari. Dodati 40 g maslaca u  bijelu čokoladu. Sve dobro pomešati i ohladiti.
Žele zagrejati. Želatin rastopiti, promešati i u tankom mlazu usuti u žele. Hladiti oko 30 minuta.
Zatim testo vodoravno preseći, a ćoškove pravo iseći. Donju koru pričvrstiti prstenom i premazati sa 400 g želea. Marcipan rastanjiti i staviti ga preko želea, pa premazati preostalim želeom. Prekriti drugom korom i ostaviti preko noći u frižideru. Tek tada iseći u manje kocke.
Obe rastopljene čokolade zagrejati. Kolače prvo umakati u bijelu čokoladu,sačekati da se čokolada stegne pa dekorisati po želji .

 Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar