Potrebno : 2 belanjka
50g čokolade sa sitnim lješnjacima
125gr šećera u prahu
1 kašika kakaa
100g mlevenih badema
2 kašičice mlijeka
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 ° C. Spremite veliki pleh sa papirom za pečenje.
Sipajte šećer i kakao u posudu, a zatim umešajte mlevene bademe. Umutite belanjke dok ne postanu gusti snijeg , a zatim ih dodajte u mešavinu šećera, kakaa i badema..sve sjedinite kuhačom .
U pleh sipajte po malo smese, oko 3 cm u promeru, ostavljajući malo prostora između svakog. Zagladite površinu mokrim prstom, a zatim ostavite 15-ak minuta da se osuši. Pecite 15-20 minuta dok macaroons ne postanu tvrdi na dodir i dok se lako ne uklanjaju sa papira za pečenje. Ohladite ih na papiru, a zatim odvojite od papira.
Za fil lagano otopite čokoladu na pari. Umešajte zatim u toplo mleko i mešajte dok ne postane kompaktna, glatka masa. Ostavite da se ohladi i malo zgusnue, a zatim premazujte macaroons i pravite male sendviče.Ja bi vam preporučila odmah pravite u duploj mjeri pošto nestanu za tren . Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar