Potrebno : 200 g margarina,
6 kašika šećera
+ 350 g šećera,
100 g seckanih oraha,
200 g mljevenih oraha,
kašika praška za pecivo,
šolja ulja,
brašna prema potrebi,
Za preliv ili glazuru :
7 štangli posne čokolade
malo margarina
malo margarina
Priprema:
Na slabijoj vatri karamelizujte šest kašika šećera, prelijte šoljom vode i kuvajte dok se karamel ne istopi. Sklonite s vatre i u prohlađeno dodajte seckane orahe, 250 grama šećera i ulje. Sipajte brašna koliko je potrebno da dobijete testo srednje gustine. Dodajte prašak za pecivo, dobro izmešajte i testo podelite na dva dela. U podmazanom i brašnom posutom kalupu ispecite dvije kore.
Ušpinujte 100 grama šećera, dodajte mljevene orahe, margarini dvije štangle istopljene čokolade . Dobro izmešajte, premažite tortu i preklopite drugom korom. Ostatak posne čokolade istopite s nekoliko kašika vode i malo margarina. Topljenom čokoladom prelijte gotovu tortu.
Ohladite tortu pa sijecite na parčad i poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar