Potrebno
Za biskvit:
5 jaja
120 g šećera
1 vanilin šećer
50 g oštrog brašna
40 g kakaa
1/2 praška za pecivo
150 ml mlijeka
Za krema od vanilije:
600 ml mlijeka
2 praška za puding s okusom vanilije
1 vanilin šećer
200 g maslaca
150 g šećera u prahu
5 jaja
120 g šećera
1 vanilin šećer
50 g oštrog brašna
40 g kakaa
1/2 praška za pecivo
150 ml mlijeka
Za krema od vanilije:
600 ml mlijeka
2 praška za puding s okusom vanilije
1 vanilin šećer
200 g maslaca
150 g šećera u prahu
Za ganache krem:
220 ml slatkog vrhnja
200 g tamne čokolade
220 ml slatkog vrhnja
200 g tamne čokolade
I još za dekoraciju :
350 g višanja iz kompota
350 g višanja iz kompota
1 preliv za torte
ako volite slade 1 kašika šećera u prahu
ako volite slade 1 kašika šećera u prahu
istopljena čokolada
Priprema
Za biskvit:
Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izradite ručnim mikserom. Umiješajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i kakaom, a zatim i mlijeko.
Na kraju u smjesu nježno umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela i svaki dio posebno pecite u kalupu obika srca moze i okrugli obloženom papirom za pečenje ( promjera 26 cm) na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Pečene biskvite ohladite.
Za krema od vanilije:
Prašak za puding pomiješajte sa vanilin šećerom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte i dodajte mu smjesu mlijeka i pudinga.
Miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, a zatim maknite s vatre i ohladite.
U ohlađeni puding dodajte maslac pjenasto izrađen sa šećerom u prahu.
Prvi biskvit položite na tasnu i premažite ga polovicom kreme od vanilije. Na kremu složite ocijeđene višnje(ostavite malo za dekoraciju torte) i malo ih prstima utisnite u kremu. Zatim na višnje rasporedite ostatkak kreme od vanilije i poklopite drugim biskvitom.
Cijelu tortu izvana premažite čokoladnom kremom
Priprema
Za biskvit:
Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izradite ručnim mikserom. Umiješajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i kakaom, a zatim i mlijeko.
Na kraju u smjesu nježno umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela i svaki dio posebno pecite u kalupu obika srca moze i okrugli obloženom papirom za pečenje ( promjera 26 cm) na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Pečene biskvite ohladite.
Za krema od vanilije:
Prašak za puding pomiješajte sa vanilin šećerom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte i dodajte mu smjesu mlijeka i pudinga.
Miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, a zatim maknite s vatre i ohladite.
U ohlađeni puding dodajte maslac pjenasto izrađen sa šećerom u prahu.
Prvi biskvit položite na tasnu i premažite ga polovicom kreme od vanilije. Na kremu složite ocijeđene višnje(ostavite malo za dekoraciju torte) i malo ih prstima utisnite u kremu. Zatim na višnje rasporedite ostatkak kreme od vanilije i poklopite drugim biskvitom.
Cijelu tortu izvana premažite čokoladnom kremom
Za ganache krema:
Čokoladu razlomite i stavite u posudu. Vrhnje zagrijavajte na laganoj vatri do točke vrenja, a zatim ga prelijte preko čokolade.
Miješajte kuhačom dok se sva čokolada ne otopi, a zatim stavite u hladnjak na 2 sata. Kad se krema ohladila i stisnula, dobro je izradite električnim mikserom.
Pa premažite cijelu tortu .
Preliv za torte po uputi na vrećici pripremite sa sokom tj komotom višanja ostatak višanja poredajte na ssredinu srca pa izlite preliv rasporedite jednako .Krajeve torte prelite sa istopljenom čokoladom (samo neka je prohladena i malo je tad gušća ako bude vruća samo ce vam se sve saliti niz tortu dekorišite sa ostatatkom kreme .Ovo sa čokoladom i nije toliko bitno ako neželite nemorate ni stavljat.
Ostavite tortu u frizider 3-4 do posluženja .
Torta je jako bogata i kremasta, a nije preslatka. Ja sam je pravila dragome za rođendan i svi su bili oduševljeni.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar