srijeda, 14. veljače 2018.

Neodoljiva kombinacija :Čoko malina torta!



Potrebno
Za biskvit :

3 jajeta, 
 100 g maslaca, 
200 g brašna,
 3 ravne kašičice praška za pecivo,
 125 g šećera, 
1 pakovanje vanilin šećera,  
100 ml slatke pavlake

Za fil :
 300 g svežih malina,
1 kesica želea za tortu,
 50 g šećera, 
250 ml soka od malina

Za peliv :
 150 g čokolade za kuvanje, 
300 ml slatke pavlake, 
1 šlag fix

Priprema
Za biskvit :

 Rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, prosejte, pa izmešajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja, masnoću i slatku pavlaku, te dobro mutite da se sjedini. Testo sipajte u podmazan kalup, poravnajte ga i pecite oko pola sata na 160 stepeni. Ispečenu koru ohladite i presecite po sredini. Donji deo kore stavite na tanjir za tortu. Odvojte maline za ukrašavanje.
Za fil :
Prema uputstvu na kesici pripremite želatin, dodajte šećer i sok od malina i pažljivo umešajte maline. Smesu odmah rasporedite po donjem delu torte, preko stavite gornji deo i blago pritisnite. Ostavite tortu na 20 minuta da se ohladi. 
Za preliv :
Zagrejte slatku pavlaku i u njoj rastopite čokoladu. Ostavite da se ohladi, pa dodajte učvršćivač za šlag, umutite mikserom i premažite tortu. Ukrasite je malinama.
držite je u frižideru bar 3 sata do posluženja zatim sijecite na parčad i poslužite .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar