Potrebno
Za biskvit :
3 jajeta,
100 g maslaca,
200 g brašna,
3 ravne kašičice praška za pecivo,
125 g šećera,
1 pakovanje vanilin šećera,
100 ml slatke pavlake
Za fil :
Za fil :
300 g svežih malina,
1 kesica želea za tortu,
50 g šećera,
250 ml soka od malina
Za peliv :
Za peliv :
150 g čokolade za kuvanje,
300 ml slatke pavlake,
1 šlag fix
Priprema
Priprema
Za biskvit :
Rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, prosejte, pa izmešajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja, masnoću i slatku pavlaku, te dobro mutite da se sjedini. Testo sipajte u podmazan kalup, poravnajte ga i pecite oko pola sata na 160 stepeni. Ispečenu koru ohladite i presecite po sredini. Donji deo kore stavite na tanjir za tortu. Odvojte maline za ukrašavanje.
Za fil :
Prema uputstvu na kesici pripremite želatin, dodajte šećer i sok od malina i pažljivo umešajte maline. Smesu odmah rasporedite po donjem delu torte, preko stavite gornji deo i blago pritisnite. Ostavite tortu na 20 minuta da se ohladi.
Rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, prosejte, pa izmešajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja, masnoću i slatku pavlaku, te dobro mutite da se sjedini. Testo sipajte u podmazan kalup, poravnajte ga i pecite oko pola sata na 160 stepeni. Ispečenu koru ohladite i presecite po sredini. Donji deo kore stavite na tanjir za tortu. Odvojte maline za ukrašavanje.
Za fil :
Prema uputstvu na kesici pripremite želatin, dodajte šećer i sok od malina i pažljivo umešajte maline. Smesu odmah rasporedite po donjem delu torte, preko stavite gornji deo i blago pritisnite. Ostavite tortu na 20 minuta da se ohladi.
Za preliv :
Zagrejte slatku pavlaku i u njoj rastopite čokoladu. Ostavite da se ohladi, pa dodajte učvršćivač za šlag, umutite mikserom i premažite tortu. Ukrasite je malinama.
držite je u frižideru bar 3 sata do posluženja zatim sijecite na parčad i poslužite .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar