Potrebno:
1 hokaido bundeva (oko 500 g)
500 g brašna
2 kašičice kvasca
so
Priprema :
Bundevu oprati, rasjeći i izvaditi sjemenke, a onda je isjeći na komade.
Isječenu bundevu staviti u šerpu, preliti vodom i obariti.
Tako kuhanu ostaviti da se ohladi zajedno sa vodom u kojoj se kuhala, a zatim je ispasirati.
U odgovarajuću posudu staviti brašno, so, kvasac i ispasiranu bundevu te zamijesiti tijesto.
Pokriti posudu i ostaviti da se digne .
Kad naraste ponovo prekuhati tijesto i staviti u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju i ponovo ostaviti da naraste.
Peći kao i hljeb u zagrijanoj rerni na 220 stepeni sad zavisi od rerne oko pola sata ako vam je jaka rerna kad zarudi smanjite temperaturu na 200 .Pečen hljebi izvaditi iz rerne prekriti prozirnom folijom pa krpom .Ostavit da se ohladi pa služiti .
Prijatno!
Ako želite u tijesto možete dodati sjemenke bundeve biće još ukusniji .
Ako želite u tijesto možete dodati sjemenke bundeve biće još ukusniji .
Nema komentara:
Objavi komentar