utorak, 6. veljače 2018.

Predivne štanglice :Oblatna sa čokoladom i biskvitom !



Potrebno :

1 list  oblatne

Za fil:
150 gr šećera
100 ml vode
50 gr čokolade
2 kašike šećera u prahu
150 gr mlevenih oraha
100 gr margarina


Za biskvit:
2 jaja
2 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašika kakaa
na vrh kašičice praška za pecivo

Priprema

Za bisvkit :
Umutiti  bjelanca sa šećerom pa dodati žumanca i opet mutiti .
Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa izmešati kuhačom .
Zagrejati rernu na 200 stepeni pa peći biskvit u plehu veličine pola oblatne.
Pečen biskvit ohladiti. Dok se  biskvit  peče napraviti  fil.

Za fil :
Ušpinovati nekoliko minuta šećer sa vodom, pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Kada se otopila dodati mlevene orahe i ostaviti da se ohladi.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu dodavati ohladjen fil i mutiti.
Na oblatnu staviti pola fila, biskvit, pa ostatak fila.
Odgore poklopiti sa preostale pola oblatne, malo pritisnuti odzo da se fino zalepi .Preko oblatne staviti prozirnu foliju da malo otpuste korice  (najbolje ako imate neku tepsiju odozgo staviti samo da nebude preteska)pa ostaviti  na hladno da malo odstoji  pa sjeći na štanglice i poslužiti .

Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar