Potrebno :
1 list oblatne
Za fil:
150 gr šećera
100 ml vode
50 gr čokolade
100 ml vode
50 gr čokolade
2 kašike šećera u prahu
150 gr mlevenih oraha
100 gr margarina
Za biskvit:
2 jaja
2 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašika kakaa
na vrh kašičice praška za pecivo
Priprema
Za bisvkit :
Umutiti bjelanca sa šećerom pa dodati žumanca i opet mutiti .
Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa izmešati kuhačom .
Zagrejati rernu na 200 stepeni pa peći biskvit u plehu veličine pola oblatne.
Pečen biskvit ohladiti. Dok se biskvit peče napraviti fil.
150 gr mlevenih oraha
100 gr margarina
Za biskvit:
2 jaja
2 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašika kakaa
na vrh kašičice praška za pecivo
Priprema
Za bisvkit :
Umutiti bjelanca sa šećerom pa dodati žumanca i opet mutiti .
Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa izmešati kuhačom .
Zagrejati rernu na 200 stepeni pa peći biskvit u plehu veličine pola oblatne.
Pečen biskvit ohladiti. Dok se biskvit peče napraviti fil.
Za fil :
Ušpinovati nekoliko minuta šećer sa vodom, pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Kada se otopila dodati mlevene orahe i ostaviti da se ohladi.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu dodavati ohladjen fil i mutiti.
Na oblatnu staviti pola fila, biskvit, pa ostatak fila.
Odgore poklopiti sa preostale pola oblatne, malo pritisnuti odzo da se fino zalepi .Preko oblatne staviti prozirnu foliju da malo otpuste korice (najbolje ako imate neku tepsiju odozgo staviti samo da nebude preteska)pa ostaviti na hladno da malo odstoji pa sjeći na štanglice i poslužiti .
Prijatno.
Ušpinovati nekoliko minuta šećer sa vodom, pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Kada se otopila dodati mlevene orahe i ostaviti da se ohladi.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu dodavati ohladjen fil i mutiti.
Na oblatnu staviti pola fila, biskvit, pa ostatak fila.
Odgore poklopiti sa preostale pola oblatne, malo pritisnuti odzo da se fino zalepi .Preko oblatne staviti prozirnu foliju da malo otpuste korice (najbolje ako imate neku tepsiju odozgo staviti samo da nebude preteska)pa ostaviti na hladno da malo odstoji pa sjeći na štanglice i poslužiti .
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar