ponedjeljak, 5. veljače 2018.

Predivna bijela pita s makom !



Potrebno

Za kore:

800 g brašna
250 g maslaca
200 g šećera
1 sok i kora limuna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
3 jaja
3 velike žlice kiselog vrhnja

Za nadjev:
750g mljevenog maka
450 g šećera
7.5 dl mlijeka
150 g preprženih mljevenih lješnjaka
2 vanilin šećera
3 kašike  marmelade od malina
250 g otopljenog maslaca

Za glazuru:
200 g bijele čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Zamijesite od svih sastojaka za kore tijesto.Podijelite na 8 jednakih dijelova.
Razvaljajte skroz tanko između papira za pečenje.Dimenzije mojeg pleha su 30×40.
Pecite vrlo kratko na slaboj vatri. Ne smiju pocrvenjeti!Za kremu zakuhajte mlijeko, dodajte mu mak, promiješajte i dodajte ostale sastojke. Ohladite .Slažite red tijesta i red nadjeva, pazite da imate dovoljno za cijeli kolač.
Završite tijestom, opteretite i ostavite preko noći da se poveže.
Drugi dan rastopite bijelu čokoladu i ulje na laganoj vatri  i njome premažite cijelu površinu kolača.
Režite na istu veličinu kao i mađaricu.

Kad se glazura ohladi možete poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar