Potrebno
Za fil :
150 gr plazma keksa ili petit (šta imate )
1l mlijeka
5 kašika šećera
3 pudinga od vanile
125 gr maslaca ili margarina
200 ml slatke pavlake
50 gr šećera u prahu
mala konzerva ananasa
150 gr plazma keksa ili petit (šta imate )
1l mlijeka
5 kašika šećera
3 pudinga od vanile
125 gr maslaca ili margarina
200 ml slatke pavlake
50 gr šećera u prahu
mala konzerva ananasa
I još :
150 gr plazma keksa ili bilo kojeg suvog
šlag za dekoraciju
Priprema:
Razmutiti puding sa šećerom i malo hladnog mleka, a ostatak mleka ostaviti da provri.
Kada provri zakuvati razmućeni puding i mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, prekriti kesom ili folijom pa ostaviti da se ohladi.
Umutiti omekšali maslac ili margarin sa šećerom u prahu.
Maslacu dodati ohladjen i izmiksan puding pa sjediniti smjesu .
Ulupati slatku pavlaku pa i nju dodati kremu i sve umutiti.
Na dno posude 30 x 20 cm poslagati red keksa namočenog u sok od ananasa.
Preko staviti malo više od pola krema pa naseckati sav ananas.
Preko opet staviti ostatak fila, polako kašikom po malo vaditi i raspoderiti preko ananasa, pa polako kašikom razvući.
Preko sve premazati sa umućenom slatkom pavlakom ili šlag kremom po želji .
Ostaviti da se dobro ohladi u frižider pa sjeći na kocke i poslužiti.
Prijatno.
šlag za dekoraciju
Priprema:
Razmutiti puding sa šećerom i malo hladnog mleka, a ostatak mleka ostaviti da provri.
Kada provri zakuvati razmućeni puding i mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, prekriti kesom ili folijom pa ostaviti da se ohladi.
Umutiti omekšali maslac ili margarin sa šećerom u prahu.
Maslacu dodati ohladjen i izmiksan puding pa sjediniti smjesu .
Ulupati slatku pavlaku pa i nju dodati kremu i sve umutiti.
Na dno posude 30 x 20 cm poslagati red keksa namočenog u sok od ananasa.
Preko staviti malo više od pola krema pa naseckati sav ananas.
Preko opet staviti ostatak fila, polako kašikom po malo vaditi i raspoderiti preko ananasa, pa polako kašikom razvući.
Preko sve premazati sa umućenom slatkom pavlakom ili šlag kremom po želji .
Ostaviti da se dobro ohladi u frižider pa sjeći na kocke i poslužiti.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar