utorak, 6. veljače 2018.

Nježni i ukusni Turski keksići!



Potrebno
Za tijesto:
250 grama margarina
350 grama glatkog brašna
6 žlica gustina
1 vanili šećer
7 žlica šećera u prahu

Priprema :

Za ove keksiće piprema je jednostavna i brza .
Margarin odmekšajte na sobnoj temperaturi Pa mu dodajte gustin i brašno šećer u prahu i vanilin šećer .Umjesite tijesto od svih sastojaka i ostavite u frižideru oko pola sata. Tijesto podilite na manje komadiće .Od manjeg komadića tijesta oblikujte valjak, pa režite na oko 3-4 cm dužine. 

Sa nožem nareckajte svaki keksić(ili ako imate viljušku da su joj vrhovi oštri ) redajte na pleh obložen pek papirom pa pecite na 170 stupnjeva oko 40 min. Treba  da budu pečeni i lagano da dobiju boju više da ostanu bijeli .Pečene keksiće prohladite pa uvaljajte u šećer u prahu .Ostavite  ih u neku veću posudu sa poklopcem da malo omekšaju .Najboli su sutra dan ako šta ostane pošto su stvarno ukusni nježni i nemožete se zasititi .Uživajte uz kafu ili čaj ovi keksići su idealni .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar