Potrebno:
8 velikih krompira
250 g špinata
mala glavica crnog luka
kašika maslaca
kašika brašna
3 kašike kisele pavlake
biber i so
kašika sveže žalfije
125 g gaude
Priprema:
Oprati krompir i kuvati ga u slanoj vodi, sa ljuskom, oko 20 minuta.
Špinat oprati i obariti kipućom slanom vodom. Zatim odliti vodu, dobro ga ocediti i sitno iseckati.
Očistiti crni luk i sitno ga iseckati. Zatim zagrejati maslac pa na njemu prodinstati luk. Dodati špinat , pa i njega malo prodinstati. Posuti odozgo brašnom, dodati pavlaku, pa ostaviti da malo vri. Po želji možete oljuštiti krompir ja nisam samo dobro oprati ,Svaki krompir presjeći na pola i malo ga izdubiti, a donju stranu samo malo poravnati . Masu iz izdubljenog krompira izgnječiti viljuškom i pomiješati sa špinatom .
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Spanać začiniti solju, biberom i žalfijom. Staviti krompir u podmazan kalup i puniti ga masom od špinata . Na svaki krompir odozgo staviti list gaude ili narendati na krupno rende , kao poklopac i peći u rerni oko 25-30 min zavisno od pećnice . Ako krompir brzo zarudi , poklopiti ga alu–folijom.
Poslužiti tople može samo ili kao super prilog uz bilo koje meso .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar