Potrebno
Za tamni biskvit:
5 bjelanjaka,
150 g šećera,
150 g mljevenih prženih lješnjaka,
3 rebra (60 g) tamne čokolade,
3kašike brašna,
1/2 praška za pecivo
Za bijeli biskvit:
5 bjelanjaka,
150 g šećera,
5 kašika brašna,
1/2 praška za pecivo,
1 kašika ulja
Za kremu:
10 žumanjaka,
200 g šećera,
1 vrećica pudinga od vanilije,
3 dcl mlijeka,
1 maslac ili margarin,
10 dag krupno mljevenih lješnjaka
Priprema:
Za tamni biskvit:
Bjelanjke dobro izmiksati, dodati šećer i još miksati da bude čvrst snijeg.
U to dodati brašno, pola pecivnog praška, lješnjake i na kraju rastopljenu čokoladu, lagano promiješati.
Staviti u tepsiju ( 25×37 ) na papir za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 min.
Za bijeli biskvit:
Bjelanjke dobro izmiksati, dodati šećer i nastaviti s miksanjem dok ne bude čvrsto.
U to dodati brašno, prašak za pecivo i ulje, te lagano promiješati.
Peći na pek papiru na 180 °C oko 20 min.
Za kremu:
Žumanjke i šećer pjenasto izmiksati, dodati puding i malo mlijeka, te izraditi da ne bude grudica.
Ostatak mlijeka prokuhati, maknuti s vatre i u njega sipati žumanjke s pudingom, lagano miješati na vatri dok ne bude dovoljno gusto.
U tako toplo dodati komadić maslaca ili margarina, promiješati i ohladiti.
U hladno dodati ostatak izrađenog maslaca i krupnije mljevene lješnjake.
Slaganje: Tamni biskvit-krema-bijeli biskvit-krema.Dekorišite po želji zatim
ohladite dobro pa isijecite na štanglice i poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar