subota, 3. veljače 2018.

Preukusne kocke sa vanilin kremom i malinama !



Potrebno:
500 g  turskog keksa(petit keksa sa čokoladnim punjenjem)

Za vanil fil:
700 ml mlijeka/ili soya mleko
100 g šećera
2 vanil šećera
2 pudinga od vanile
250 g maslaca/margarin

Za malina fil:

450 g malina
2 vanil šećera
150 g šećera
200 ml vode
2 pudinga od vanile

I još treba:
šlag

Priprema
Za vanilin fil :

U 500 ml mlijeka dodajte šećer i vanil šećer i kuvajte dok ne provri. U ostatak mlijeka (200 ml) dodajte puding u prahu i razmutite da nema grudica. Sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil.
Sklonite sa vatre, preručite u vanglicu i mikserom izmiksajte, a onda rastegljivom folijom pokrijte direktno fil. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Maslac stavite u vanglicu i mikserom izmiksajte. Dodajte postepeno ohlađeni krem, po kašiku dve, pa nastavite sa miksanjem i tako dok ne dodate sve. Fil podelite na pola
Za malina fil:
U blender stavite maline i 50 ml vode. Izblendajte a zatim preručite u sud u kom nastavljate da kuvate fil. Dodajte šećer i vanil šećer i kuvajte 10 minuta. U ostatak vode (150 ml) razmutite pudding i dodajte u maline. Nastavite da kuvate na umerenoj temperaturi. Ostavite 30 minuta da se prohladi.
Slaganje:
Na tacnu složite keks 5 x 5.Premažite polovinom krema od vanile. Složite drugi red od 25 keksića, pa premažite filom od maline. Stavite treći red keksai premažite preostalim filom od vanile. Složite i poslednje red keksa i celu tortu premažite pripremljenim šlagom.
Posna verzija: U vreme posta koristite posni keks, margarin i kuvajte fil na vodi ili u soya mleku.
Ohladite u frižideru pa sijecite na kocke i poslužite.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar