subota, 3. veljače 2018.

Bijelo brdo sa lisnatim tijestom i višnjama !



Potrebno:
1 pakiranje lisnatog tijesta (zamrznutog) ili 2 pakiranja gotovog
1l mlijeka
3 pudinga od vanilije
12 žlica šećera
1 margarin
1,5-2 staklenke kompota od višanja
1/2l slatkog vrhnja

Priprema:

Odmrznuti tijesto i razvaljati ga tanko u oblik pravokutnika. Ukoliko radite sa gotovim već razvaljanim lisnatim tijestom tada je postupak znatno kraći. Svaki pravokutnik dužom stranog izrezati na 5 jednakih trakica. (Tako ćete dobiti sveukupno 10 trakica za rolade s višnjama što je idalan omjer za slaganje kolača u oblik trokutastog brda).Na svaku traku slagati red ocijeđenih višanja, zarolati u uske roladice i oprezno premjestiti na lim obložen papirom za pečenje. 


Slagati roladice u razmacima kako se ne bi slijepile prilikom pečenja.Peći u pećnici na 200℃ oko 20-30 min dok tijesto lijepo ne porumeni i ne postane hruskavo. Vrlo je važno da rolice dobro zapečete jer će kolač biti ukusniji a i lakše ćete ‘manevrirati’ s njima prilikom premazivanja kolača kremom.

U međuvremnu skuhati pudinge sa šećerom u 1l mlijeka, ohladiti uz miješanje kako se ne bi stvorila korica s gornje strane.Mikserom pjenasto izraditi margarin pa u njega umiješati rashlađeni puding (također mikserom).Na pladanj za posluživanje složiti 4 roladice jednu uz drugu. Premazati ih debljim slojem kreme, pa zatim opet složiti na kremu ovaj put 3 roladice, pa opet kremu, pa potom 2 roladice, pa opet kremu i na kraju opet jenu zadnju roladicu. Sve premazati ostatkom kreme (bez brige, kreme ima i više nego dovoljno za sve to). Cijeli kolač premazati tučenim slatkim vrhnjem i ukrasiti po želji.

Dobro rashladiti kako bi se lakše rezalo a potom uživati u svakom zalogaju .

Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar