Potrebno:
2 glavice crnog luka,
3 čena belog luka, 2 mrkve ,
pola kilograma pasulja,
so,
biber
po želji stavljate meso (slaninu ,suha rebra ,suho meso junetina ko šta voli i ima )
ulje za dinstanje .
lovorov list
peršun
voda
Za zapršku :
3 kašike ulja i 2-3 kašike brašna upržiti da urumeni brašno dodati crvenu papriku(papriku dodajete kad je brašno urumenilo da vam ne izgori i odmah nalijete vodu iz pasulja ) kad je uprženo dodati malo vode iz pasulja promiješati pa vratiti sve u pasulj.
Priprema:
Priprema:
Na ulju izdinstajte crni i beli luk, ali i mrkvu . Zatim dodajte meso isečenu na kockice (količina po želji) i suva rebara (operite ih ispod mlaza tople vode kako biste sprali garež, a onda ih stavite u lonac). Sve donstajte 10 minuta, pa dodajte pasulj koji je preko noći bio potopljen u vodu. Dodajte začine, pa sve dinstajte još par minuta. U lonac nalijte vodu i ostavite da se lagano krčka oko sat i po. Dodajte sitno sjeckani peršun i lovorov list .Zatim kuhajte još pola sata .Esad ako nevolite zapšku nemojte je stavljat možete i tako jesti .Ako pak koristite zapršku ondaje napravite i istresite u pasulj i kuhajte još nekoliko minuta probajte dali je slano pa dodajte soli ili vegete i to je to .Pasulj je gotov.Poslužiti toplo uz salatu po želji .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar