Potrebno :
6 žumanjaka
1 šolja šećera
1 štapić vanile ili kašikica arome burbon vanilije
250 ml slatke pavlake
250 ml kisele pavlake
150 g karamelizovanog badema
300 g malina ne odmrznutih potpuno
pistacija po želji sitno sjeckani
Priprema:
U uski kalup od 2 litre stavite papir za pečenje.
Iseckajte bademe ili ih stavite u kesicu i izgniječite oklagijom. Maline izgnječite viljuškom. Oštrim nožem isecite štapić vanile po dužini, otvorite je i ostružite semenke.
Uzmite dublju vatrostalnu zdjelu i u n stavite žumanjke i šećer i vanilu. Zdjelu stavite iznad ključajuće posude sa vodom ali pazite da činija ne dotiče vodu. Zatim mutite sastojke mikserom sve dok masa ne postane gusta zatim umutite slatku pavlaku pa dodajte umućenoj smjesi kao i kiselu pavlaku masu dobro sjedinite .E sad bademe ,pistacije i maline možete staviti u smjesu pa sve zajedno izmiješat ili istresite u kalup polovinu smjese pa bademe i maline pa drugi dio smjese na vama je .(ako volite slađi kolač malinama prije sipanja dodajte 2-3 kašike šećera u prahu
Dobro umotajte smesu sa preostalim papirom za pečenje (koji viri iz kalupa) i stavite u zamrzivač najbolje preko noći ili najmanje 6 sati prije služenja.
Prebacite na tasnu dekorišite sa malinama po želji i uživajte.
Priprema:
U uski kalup od 2 litre stavite papir za pečenje.
Iseckajte bademe ili ih stavite u kesicu i izgniječite oklagijom. Maline izgnječite viljuškom. Oštrim nožem isecite štapić vanile po dužini, otvorite je i ostružite semenke.
Uzmite dublju vatrostalnu zdjelu i u n stavite žumanjke i šećer i vanilu. Zdjelu stavite iznad ključajuće posude sa vodom ali pazite da činija ne dotiče vodu. Zatim mutite sastojke mikserom sve dok masa ne postane gusta zatim umutite slatku pavlaku pa dodajte umućenoj smjesi kao i kiselu pavlaku masu dobro sjedinite .E sad bademe ,pistacije i maline možete staviti u smjesu pa sve zajedno izmiješat ili istresite u kalup polovinu smjese pa bademe i maline pa drugi dio smjese na vama je .(ako volite slađi kolač malinama prije sipanja dodajte 2-3 kašike šećera u prahu
Dobro umotajte smesu sa preostalim papirom za pečenje (koji viri iz kalupa) i stavite u zamrzivač najbolje preko noći ili najmanje 6 sati prije služenja.
Prebacite na tasnu dekorišite sa malinama po želji i uživajte.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar