Potrebno
Za biskvit :
6 jaja
6 kašika secera
120gr. brasna
2 kašike vode
1/2 prasak za pecivo
120gr. brasna
2 kašike vode
1/2 prasak za pecivo
Za fil :
200gr. mljevenih oraha
150gr. mljevene plazme
100gr. secera u prahu
100ml. prokuhalog mlijeka
sok od jedne narandze
250gr. putera
4 zumanjka
Za drugi fil :
50gr. secera u prahu
4 bjelanjka
4 zlice secera
50gr. secera u prahu
4 bjelanjka
4 zlice secera
Za glazuru:
100gr. cokolade za kuhanje
2 kašike ulja
Priprema
Za biskvit :
Izmutite dobro jaja i secer.Dodajte brasno, 2 kašike vode i pola praska za pecivo.Stavite peci u zagrijanu pecnicu na 190C oko 15-18 min.Ostavite da se biskvit potpuno ohladi.
Za fil:
Sameljite orahe i keks.Ocijedite narandzu.Stavite da prokuha 100ml. mlijeka,zatim prokuhalo mlijeko istresite u mljevene orase.Izmijesajte a zatim dodajte mljeveni keks,secer u prahu i sok od narandze.Ostavite smjesu sa strane.
Izmutite zumanjke i ostavite sa strane.
Stavite puter da se skroz otopi,sklonite sa ringle,dodajte izmucene zumanjke i secer i vratite ponovo da smjesa prokuha neprestano mijesajuci.Vrucu smjesu putera istresite u smjesu oraha i keksa.Dobro izmjesajte.
Gotov fill istresite preko hladnog biskvita.
Za drugi fil :
Na pari mutite bjelanjke i secer.
Smjesu istresite preko hladnog filla a zatim čokoladu isopite sa dvije kašike ulja i premazite cijeli kolač .
100gr. cokolade za kuhanje
2 kašike ulja
Priprema
Za biskvit :
Izmutite dobro jaja i secer.Dodajte brasno, 2 kašike vode i pola praska za pecivo.Stavite peci u zagrijanu pecnicu na 190C oko 15-18 min.Ostavite da se biskvit potpuno ohladi.
Za fil:
Sameljite orahe i keks.Ocijedite narandzu.Stavite da prokuha 100ml. mlijeka,zatim prokuhalo mlijeko istresite u mljevene orase.Izmijesajte a zatim dodajte mljeveni keks,secer u prahu i sok od narandze.Ostavite smjesu sa strane.
Izmutite zumanjke i ostavite sa strane.
Stavite puter da se skroz otopi,sklonite sa ringle,dodajte izmucene zumanjke i secer i vratite ponovo da smjesa prokuha neprestano mijesajuci.Vrucu smjesu putera istresite u smjesu oraha i keksa.Dobro izmjesajte.
Gotov fill istresite preko hladnog biskvita.
Za drugi fil :
Na pari mutite bjelanjke i secer.
Smjesu istresite preko hladnog filla a zatim čokoladu isopite sa dvije kašike ulja i premazite cijeli kolač .
Ohladite u frizderu pa sijecite na stanglice i posluzite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar