Potrebno:
2 oblatne
petit keksa
malo mlijeka za namočiti kekse
Za kremu:
2 cijela jaja
150 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
1 žlica mljevene kave
200 g margarina
Za glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
2 žlice mlijeka
2 žlice ulja
40 g margarina
I još :
2 oblatne
petit keksa
malo mlijeka za namočiti kekse
Priprema
Za kremu:
Sećer i jaja pjenasto umutiti i kuhati na pari uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Tijekom kuhanja dodati mljevenu kafu i čokoladu izlomljenu na kockice miješati dok se masa ne sjedini . U ohlađenu smjesu umiješati dobro izrađen margarin.
Slaganje:
Na tacnu postaviti oblatnu (ja sam imala velike oblatne (27x37cm) pa sam slagala samo jedan red keksi, ako imate manje onda može i dva reda keksa-znači tri reda kreme), premazati sa pola kreme. Po kremi posložiti kekse namočene u mlijeko (možete u mlijeko dodati i malo ruma). Kekse premazati drugom polovicom kreme i prekriti oblatnom.
Kolač opteretiti da se oblatne lijepo zalijepe kako se ne bi odvajale.
Sutradan preliti kolač glazurom.
petit keksa
malo mlijeka za namočiti kekse
Priprema
Za kremu:
Sećer i jaja pjenasto umutiti i kuhati na pari uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Tijekom kuhanja dodati mljevenu kafu i čokoladu izlomljenu na kockice miješati dok se masa ne sjedini . U ohlađenu smjesu umiješati dobro izrađen margarin.
Slaganje:
Na tacnu postaviti oblatnu (ja sam imala velike oblatne (27x37cm) pa sam slagala samo jedan red keksi, ako imate manje onda može i dva reda keksa-znači tri reda kreme), premazati sa pola kreme. Po kremi posložiti kekse namočene u mlijeko (možete u mlijeko dodati i malo ruma). Kekse premazati drugom polovicom kreme i prekriti oblatnom.
Kolač opteretiti da se oblatne lijepo zalijepe kako se ne bi odvajale.
Sutradan preliti kolač glazurom.
Kad se glazura ohladi kolač možete sjeći na štanglice ili kocke i poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar