Za cannoli:
2 šoljice brašna
1 kašikica mlevenog cimeta
2 kašike kokosovog ulja
1 kašika šećera
pola male kašike soli
pola šoljice desertnog suvog vina
1 belance
Za prženje :
maslinovo ulje
maslinovo ulje
Za punjenje :
450 g ricotta sira
225 g mascarpone sira
pola šoljice šećera u prahu
1 kašikica estrakta vanile
kandirana pomorandža
Priprema:
U blender stavite brašno, cimet, kokosovo ulje, šećer i so, pa izmiksajte. Dok blender radi, dodajte pola šolje vina. Testo je gotovo kad se oblikuje u kuglu. Izvadite je, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi sat-dva.
Podijelite testo na pola pa ga na pobrašnjenoj površini tanko razvucite. Čašom izrežite što više krugova, pa ih obmotajte oko metalnih kalupa za cannole (izgledaju kao metalni fišeci i mogu da se kupe o dobro opremljenim radnjama). Premažite belancima da se učvrste. Ispržite cannole umaslinovom ulju, ohladite i izvadite kalupe.
Za fil pomešajte ricottu, mascarpone, šećer u prahu i vanilu. Stavite kremu u kesu za punjenje ili ukrašavanje torti i napunite cannole.
Ukrasite krajeve kandiranom pomorandžom, a zatim pospite cannole šećerom u prahu.
450 g ricotta sira
225 g mascarpone sira
pola šoljice šećera u prahu
1 kašikica estrakta vanile
kandirana pomorandža
Priprema:
U blender stavite brašno, cimet, kokosovo ulje, šećer i so, pa izmiksajte. Dok blender radi, dodajte pola šolje vina. Testo je gotovo kad se oblikuje u kuglu. Izvadite je, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi sat-dva.
Podijelite testo na pola pa ga na pobrašnjenoj površini tanko razvucite. Čašom izrežite što više krugova, pa ih obmotajte oko metalnih kalupa za cannole (izgledaju kao metalni fišeci i mogu da se kupe o dobro opremljenim radnjama). Premažite belancima da se učvrste. Ispržite cannole umaslinovom ulju, ohladite i izvadite kalupe.
Za fil pomešajte ricottu, mascarpone, šećer u prahu i vanilu. Stavite kremu u kesu za punjenje ili ukrašavanje torti i napunite cannole.
Ukrasite krajeve kandiranom pomorandžom, a zatim pospite cannole šećerom u prahu.
Ostavite da se ohlade i ostoje u zatvorenoj posudi pa poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar