subota, 3. veljače 2018.

Sicilijanski cannoli !


Potrebno
Za cannoli:
 2 šoljice brašna
 1 kašikica mlevenog cimeta
 2 kašike kokosovog ulja
 1 kašika  šećera
 pola male kašike soli
 pola šoljice desertnog suvog vina
1 belance



Za prženje :
 maslinovo ulje


Za punjenje :
 450 g ricotta sira
 225 g mascarpone sira
 pola šoljice šećera u prahu
 1 kašikica estrakta vanile
kandirana pomorandža


Priprema:

U blender stavite brašno, cimet, kokosovo ulje, šećer i so, pa izmiksajte. Dok blender radi, dodajte pola šolje vina. Testo je gotovo kad se oblikuje u kuglu. Izvadite je, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi sat-dva.
Podijelite testo na pola pa ga na pobrašnjenoj površini tanko razvucite. Čašom izrežite što više krugova, pa ih obmotajte oko metalnih kalupa za cannole (izgledaju kao metalni fišeci i mogu da se kupe o dobro opremljenim radnjama). Premažite belancima da se učvrste. Ispržite cannole umaslinovom ulju, ohladite i izvadite kalupe.

Za fil pomešajte ricottu, mascarpone, šećer u prahu i vanilu. Stavite kremu u kesu za punjenje ili ukrašavanje torti i napunite cannole.
Ukrasite krajeve kandiranom pomorandžom, a zatim pospite cannole šećerom u prahu.

Ostavite da se ohlade i ostoje u zatvorenoj posudi pa poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar