subota, 3. veljače 2018.

Savršena delikatesna poslastica :Crem Brulee !


Potrebno:
500ml slatke pavlake 
4 žumanjka 
80 g šećera
1štapić vanilije 
6kašikica  smeđeg šećera 

Priprema :


U slatku pavlaku umešajte srž vanile i grejte oko 10 minuta . Važno je da ne proključa. Skinite s vatre i prohladite. Umutite žumance i šećer, pa postepeno, sve vreme muteći, ulivajte pavlaku u tankim mlazevima.
Sipajte u 6 vatrostalnih ili keramičkih posudica, pa ih stavite u pleh u kojiste nalili vrelu vodu do polovine posudice. Pecite oko pola sata na 180-200 stepeni.
Prohladite da dostigne sobnu temperaturu i odložite u frižider da se potpuno rashladi. Pred služenje ih pospite sa po kašičicom žutog šećerai flambirajte, s ako vam se to čini previše komplikovano, stavite ih u rernu s uključenom samo gornjom grijačem da napravi koricu.

Ohladite i poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar