5 žumanaca
5 bjelanaca
5 kašika šećera
pola l slatke pavlake
300 g kikirikija
150 g čokolade za kuvanje
maslac, mlijeko
Priprema:
Žumance miksajte sve dok ne dobijete smjesu, pa posudu sa žumancima stavite iznad pare na najmanje četiri minuta, uz neprestano miješanje. Skinuti sa pare, ostaviti da se ohladi malo.
U međuvremenu umutite slatku pavlaku u snijeg. Bjelanca takođe istucite u čvrst snijeg, pa u njih neizmjenično dosipajte kašiku pavlake, kašiku šećera i kašiku žumanaca. Svo vrijeme blago miješajte mikserom. Nastavite sa dodavanjem sve dok potrošite sve sastojke i dok se svi ne sjedine. Dobijenu smjesu ostavite u frižideru desetak minuta, da se ohladi.
U međuvremenu očistite kikiriki od ljuske i jednu trećinu lagano istucite na sitne komadiće, a ostatak sameljite. Čokoladu izlomite na kockice i stavite na paru da se rastopi, a kada omekša dodajte malo maslaca i 2 kašike mlijeka kako bi dobili čokoladnu glazuru. Krenite sa slaganjem slojeva torte – na dno kalupa za tortu stavite trećinu mljevenog i usitnjenog kikirikija, preko tog sloja namažite trećinu pripremljene krema, ponovo stavite sloj kikirikija i preko njega kašikom stavite trećinu rastopljene čokolade. Ponovno namažite krem, preko njega stavite tanki sloj čokolade, najbolje je šarati pomoću kašike, nastavite sa slojem krema, i potom posipajte preostalim kikirikijem. Na kraju prošarajte s čokoladnom glazurom i po želji ukrasite sa par kikirija.
Tortu stavite najmanje na šest sati u zamrzivač pa poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar