4 komada pilećih prsa očišćenih od kožice i kostiju
maslinovo ulje
so
biber
1 kašika putera
4 kašičice višenamenskog brašna
1 konzerva kondenzovanog mleka (350ml)
2-3 kašike svežeg vlasca
1 šolja feta sira
sitno sjeckani peršun
Priprema :
Zagrijte tavu na umerenoj temperaturi . Nauljite malo pileća prsa maslinovim uljem. Posolite i pobiberite. Spustite piletinu u tavu kad bude vruća. Pecite 4-5 minuta sa svake strane, dok ne bude dobro ispečeno. Sklonite sa vatre i održavajte meso toplim. 3. Rastopite puter u šerpi na umerenoj vatri. Dodajte brašno i mešajte neprestano 1 minut. Postepeno dodajte mleko mešajući stalno. 3. Umešajte vlasac i smanjite vatru. Krčkajte 5-7 minuta dok se ne zgusne, mešajte povremeno. 4. Dodajte sir i mešajte dok se ne rastopi. 5. Kašikom prelijte sos preko piletine te pospite sito sjecanim peršunom i polopite par minuta .Poslužiti toplu uz prilog po želji .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar