Potrebno
Za biskvit:
80 grama tamne čokolade
80 grama putera
50 grama šećera
2 jaja
50 grama brašna
50 grama mlevenih badema
pola kesice praška za pecivo
Za fil:
100 grama tamne čokolade
100 ml slatke pavlake
100 grama putera
50 ml ruma
Za premazivanje:
400 grama marcipana
4 kašike šećera u prahu
150 grama tamne čokolade
2 kašike mlevenih pistacia.
Priprema
80 grama tamne čokolade
80 grama putera
50 grama šećera
2 jaja
50 grama brašna
50 grama mlevenih badema
pola kesice praška za pecivo
Za fil:
100 grama tamne čokolade
100 ml slatke pavlake
100 grama putera
50 ml ruma
Za premazivanje:
400 grama marcipana
4 kašike šećera u prahu
150 grama tamne čokolade
2 kašike mlevenih pistacia.
Priprema
Za biskvit :
Izdrobljenu čokoladu otopite na pari. Mikserom umutite puter i šećer, umešajte jedno po jedno jaje, dodajte otopljenu čokoladu i, postepeno, brašno pomešano s praškom za pecivo i mlevenim bademima. Smjesu sipajte u pleh i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Za kremu:
Izdrobljenu čokoladu otopite na pari. Mikserom umutite puter i šećer, umešajte jedno po jedno jaje, dodajte otopljenu čokoladu i, postepeno, brašno pomešano s praškom za pecivo i mlevenim bademima. Smjesu sipajte u pleh i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Za kremu:
Zagrejte slatku pavlaku do ključanja, sklonite s ringle, dodajte sitno seckanu čokoladu, promešajte, ohladite, stavite puter i mutite mikserom pet minuta. Čokoladni kolač izmrvite rukama, dodajte rum i čokoladnu kremu, posudu poklopite i stavite u frižider da se hladi oko 40 minuta.
Kašikom za sladoled napravite 18 kuglica i ohladite 30 minuta.
Kašikom za sladoled napravite 18 kuglica i ohladite 30 minuta.
Marcipan izmesite rukama, radnu površinu pospite prah šećerom, napravite rolat debljine 3 mm, isecite 18 krugova, u svaki umotajte kuglice, a zatim ih umačite u čokoladu otopljenu na pari. Kugle pospite pistaćima, ohladite u frižideru i servirajte.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar