subota, 3. veljače 2018.

Tako osvježavajući i sočan :Kolač sa jabukama!


Potrebno
Za tijesto:


250 g brašna
kašičica praška za pecivo
100 g šećera
vanilin šećer
kašičica rendane kore limuna
125 g maslaca
jaje


Za fil:
1kg jabuka
sok limuna
145 g šećera
2 pudinga od vanile
vanilin šećer
750 ml soka od jabuke
50 g suvog grožđa
po želji cimeta 
Za dekoraciju :
tečni šlag i kakao

Priprema:

 Pomešati brašno sa praškom za pecivo, šećerom, vanilin šećerom, korom limuna. Dodati maslac i jaje i sve pomešati. Testo u foliji hladiti 30 minuta.
 Kalup (prečnika 26 cm) podmazati i sa 2/3 testa obložiti dno. Od ostatka testa formirati 4 cm visoku ivicu i čvrsto je priljubiti uz ivice kalupa.
 Jabuke oljuštiti i sitno ih iseći. Pomešati ih sa sokom limuna i 3 kašike šećera. Odmah rasporediti po testu.
 Rernu zagrejati na 170 stepeni. Od vanilin praška za puding, 100 g šećera, vanilin šećera i jabukovog soka (umesto mleka) skuvati puding kao i obično. Još vruću masu odmah sipati preko jabuka i posuti suvim grožđem i cimetom (ako nevolite cimet nemorate stavljat). Kolač peći 50-60 minuta, izvaditi i ostaviti da se hladi u kalupu.
Zatim staviti da se dobro ohladi u frižideru .Po želji kolač dodatno možete dekorisati sa umućenim šlagom i  pospite kakaom ili samo pospite šećerom u prahu .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar