Potrebno
Za tijesto:
250 g brašna
kašičica praška za pecivo
100 g šećera
vanilin šećer
kašičica rendane kore limuna
125 g maslaca
jaje
Za fil:
1kg jabuka
sok limuna
145 g šećera
2 pudinga od vanile
vanilin šećer
750 ml soka od jabuke
50 g suvog grožđa
po želji cimeta
Za dekoraciju :
tečni šlag i kakao
Priprema:
Pomešati brašno sa praškom za pecivo, šećerom, vanilin šećerom, korom limuna. Dodati maslac i jaje i sve pomešati. Testo u foliji hladiti 30 minuta.
Kalup (prečnika 26 cm) podmazati i sa 2/3 testa obložiti dno. Od ostatka testa formirati 4 cm visoku ivicu i čvrsto je priljubiti uz ivice kalupa.
Jabuke oljuštiti i sitno ih iseći. Pomešati ih sa sokom limuna i 3 kašike šećera. Odmah rasporediti po testu.
Rernu zagrejati na 170 stepeni. Od vanilin praška za puding, 100 g šećera, vanilin šećera i jabukovog soka (umesto mleka) skuvati puding kao i obično. Još vruću masu odmah sipati preko jabuka i posuti suvim grožđem i cimetom (ako nevolite cimet nemorate stavljat). Kolač peći 50-60 minuta, izvaditi i ostaviti da se hladi u kalupu.
Priprema:
Pomešati brašno sa praškom za pecivo, šećerom, vanilin šećerom, korom limuna. Dodati maslac i jaje i sve pomešati. Testo u foliji hladiti 30 minuta.
Kalup (prečnika 26 cm) podmazati i sa 2/3 testa obložiti dno. Od ostatka testa formirati 4 cm visoku ivicu i čvrsto je priljubiti uz ivice kalupa.
Jabuke oljuštiti i sitno ih iseći. Pomešati ih sa sokom limuna i 3 kašike šećera. Odmah rasporediti po testu.
Rernu zagrejati na 170 stepeni. Od vanilin praška za puding, 100 g šećera, vanilin šećera i jabukovog soka (umesto mleka) skuvati puding kao i obično. Još vruću masu odmah sipati preko jabuka i posuti suvim grožđem i cimetom (ako nevolite cimet nemorate stavljat). Kolač peći 50-60 minuta, izvaditi i ostaviti da se hladi u kalupu.
Zatim staviti da se dobro ohladi u frižideru .Po želji kolač dodatno možete dekorisati sa umućenim šlagom i pospite kakaom ili samo pospite šećerom u prahu .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar