petak, 26. siječnja 2018.

Savršeno hrskave i ukusne kiflice :Babini Kiferi!



Potrebno

Za kvasac:

1/2 kocke svježeg kvasca
1 žlica šećera
1 dcl mlijeka
malo brašna


Za tijesto:
2 jaja
250 g margarina za tijesta
1/2 kg brašna
prst soli
korica od jednog limuna

Za nadjev:
marmelada, pekmez, nutella..

Za posipanje:
šećer u prahu

Priprema:

Ugrijati malo 1 dcl mlijeka, dodati žličicu šećera i pola kocke sv. kvasca sa malo brašna. Pustite da se diže.

Za to vrijeme u zdjeli umutiti  250g margarina i dva jaja. U to prosijati 1/2 kg brašna, dodati prst soli , limunovu koricu i uzdigli kvasac. Batiti spiralnim nastavcima dok ne dobijete kuglu.

Nema čekanja da se tijesto ponovo diže

Tijesto podijeliti na 8 kuglica, razvaljati ih na krugove (oko 10-ak cm).


Krugove rezati na 8 trokutića.
Na svaki staviti po malo marmelade, pekmeza, nutelle Zarolati…

Staviti na pleh sa masnim papirom i peći na 160 oko 1/2 sata dok porumene.

Gotove kiflice uvaljati u šećer u prahu .Ohladiti pa poslužiti .

Prijatno !


Nema komentara:

Objavi komentar