subota, 27. siječnja 2018.

Savršeno mekana ,ukusna ,hrskava ma super peciva jogurtice probajte!



Aromatična peciva koja osvajaju svojim ukusom idealna  za doručak.
Potrebno:

300ml čvrstog jogurta
80ml ulja
1 jaje
1,5 žlica šećera
1/2 žličice soli/manje više po ukusu
1/2 kesice kvasca instant
oko 500g glatkog brašna
Ostalo:
50g maslaca+ mlaz ulja
2 češanja češnjaka
1 žličica nasjeckanog peršuna
Priprema:
U šerpi stavite svukoličinu jogurta, dodati, sol,šećer i ulje pa sve skupa staviti na vatru lagano zagrijati da postane mlako.Maknuti sa vatre, dodati jaje i polovicu količine brašna a potomom
kvasac, izmiješati.Uz miješanje dodavati ostatak brašna, dok ne tijesto ne postane
glatko i ne lijepi, možete ga dodatno istresti na radnu plohu , miješati da se tijesto
izradi i postane glatko i podatno.Staviti u zdjelu, pokriti prozirnom folijom ili običnom
kuhinjskom kesom.Staviti na toplo mjesto/ja sam stavila u zagrijanu pećnicu na 50C/
na nakih 30-45 min dok ne naraste.
 Nadošlo tijesto podijelite na 16 dijelova.Svaki dio lagano raširite, zarolati pa dodatno
izraditi na radnom stolu da se formiraju šiljci na vrhovima.Prebaciti na lim za
pečenje.Ponavljate postupak dok ne izradite sva peciva.Pokrite kuhinjskom krpom
ostavite još pola sata na toplom mjestu.Otopite maslac sa mlazom ulja dodati sitno
nasjeckanog peršuna i češnjaka, izmiješati.
Nadošla peciva zarežite uzdužno.Lagano žlicom stavite pripremljen mješavinu
češnjaka i peršina, možete lagano dok stavljate žlicom proširiti otvor.Peciva premažete
žumanjkom.
 Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/20-tak min.(dok fino ne porumene )

Poslužite tople .
Uživajte i prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar