srijeda, 17. siječnja 2018.

Prhki keksići od badema !



Potrebno

Za tijesto:

1 žumanjak
180 gr. brasno
2 kašike šećer u prah
2 kašike  mljeveni badem
125 gr. margarin ili puter
1/2 kašike  ribana kora od limuna

Za punjene:

od vas izabrano marmalada, džem, krem,

Za uvaljati:

1 bjelance
mljeveni bademi

Priprema:

U posudi stavite omekšali margarin ili puter zajedno sa šećerom i izmiksajte, dodajte mu žumance i jos malo miksajte da se to sve dobro spoji. Dodajte brašno, mleveni badem, ribanu koricu limuna. Zamijesite tijesto. Podelite tijesto na loptice od prilike tezina oko 20 gr. Svaku lopticu umocite u malo razmuceno belance, uvaljajte u badem i naredite na pleh koji ste poslali sa pek papirom. Onda na svaku lopticu napravite udubljene ( meni ja posluzila jedna mala plasticna oklagija) stavite da se pece na 180 stepeni prethodno zagrijanoj rerni, pazite da vam se ne prepeku, nek ostanu bijele.Nakon pecenja punite ih sa cime vi volite…pekmez, slatko… med… krem, izbor je vas. Marmelau zagrijte mozete je stavite u kesu ili spric i tako uredno sve napunite… Ohladite pa služite i uživajte u ukusnim keksićima .

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar