Potrebno
Za biskvit:
3 jaja
5 kašika šećera
3 kašike tople vode
3 kašike brašna
3 kašike kakaa
1/2 praška za pecivo
Za preljev:
1/2 dcl mlijeka
2 pune kašike nesquika ili nescafe
Za bijelu kremu:
6 dcl mlijeka
5 kašika šećera
6 kašika gustina
2 vanilin šećera
20 g bijele čokolade
150 g margarina
Za tamnu kremu:
200 g tamne kuverture
100 g mliječne čokolade
5 dcl slatkog vrhnja
Priprema:
Umutiti pjenasto jaja i šećer, dodati vodu pa još malo mutiti. Dodati sve ostale sastojke koje smo prije promješali, mutiti tek toliko da se ujednače sastojci. Peći na 180c oko 20 min..u limu 20×30. Pečeni biskvit preliti preljevom ( u vrelo mlijeko dodati nesquik , dobro izmješati) Za bijelu kremu odvojiti par kašika mlijeka da se umuti gustin. Preostalo mlijeko staviti kuhati sa šećerom, kad provre dodati gustin. Mješati par minuta, u vruće umješati čokoladu (količina po želji, može i više od ovog), i vanilin šećer. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi. U prohlađenu kremu umješati izrađeni margarin. Za tamnu kremu staviti slatko vrhnje na tihu vatru, dodati obadvije vrste čokolade i mješati dok se čokolade ne istope. Ostaviti da se hladi bar 2 h. Ako volite slađu kremu dodajte kašiku -dvije šećera, (ja ne stavljam ) Ohlađen biskvit premazati bijelom kremom, pa tamnom ( ja sam je stavila u slastičarsku špricu ali fino je možete samo premazati.
Ohladite kolač u frižideru pa poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar