srijeda, 17. siječnja 2018.

Veoma ukusan i lijep kolač !Nećete pogriješiti s ovim kolačem svi ga vole.



Potrebno

Za biskvit:


3 jaja
5 kašika šećera
3 kašike tople vode
3 kašike brašna
3 kašike  kakaa
1/2 praška za pecivo

Za preljev:

1/2 dcl mlijeka
2 pune kašike nesquika ili nescafe

Za bijelu kremu:
6 dcl mlijeka
5 kašika šećera
6 kašika gustina
2  vanilin šećera
20 g bijele čokolade
150 g margarina

Za tamnu kremu:

200 g tamne kuverture
100 g mliječne čokolade
5 dcl slatkog vrhnja

Priprema:

Umutiti pjenasto jaja i šećer, dodati vodu pa još malo mutiti. Dodati sve ostale sastojke koje smo prije promješali, mutiti tek toliko da se ujednače sastojci. Peći na 180c oko 20 min..u limu 20×30. Pečeni biskvit preliti preljevom ( u vrelo mlijeko dodati nesquik , dobro izmješati) Za bijelu kremu odvojiti par kašika  mlijeka da se umuti gustin. Preostalo mlijeko staviti kuhati sa šećerom, kad provre dodati gustin. Mješati par minuta, u vruće umješati čokoladu (količina po želji, može i više od ovog), i vanilin šećer. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi. U prohlađenu kremu umješati izrađeni margarin. Za tamnu kremu staviti slatko vrhnje na tihu vatru, dodati obadvije vrste čokolade i mješati dok se čokolade ne istope. Ostaviti da se hladi bar 2 h. Ako volite slađu kremu dodajte kašiku -dvije šećera, (ja ne stavljam ) Ohlađen biskvit premazati bijelom kremom, pa tamnom ( ja sam je stavila u slastičarsku špricu ali fino je možete  samo premazati.

Ohladite kolač u frižideru pa poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar