Potrebno :
Za koru:
5 jaja,
100gr čokolade,
100gr šećera,
100gr mlevenih oraha,
1 margarin,
3 kašike kakaa,
2 kašike brašna
Za fil:
Za fil:
5 jaja,
100gr čokolade.
100gr šećera,
100gr mljevenih oraha,
1 margarin,
3 kašike kakaa
Za dekoraciju :
2 šlag pjene ili po želji slatko vrhnje
Za dekoraciju :
2 šlag pjene ili po želji slatko vrhnje
čokoladne mrvice
Priprema
Za koru :
Bjelanca umutiti sa šećerom, pa lagano dodavati žumanca uz mešanje. Dodati margarin. Dodati brašno. Dobro umutiti pa dodati rastopljenu čokoladu, kakao i orahe. Razliti u pleh za pečenje i peći u rerni na 150 stepeni oko 30 minuta.
Priprema
Za koru :
Bjelanca umutiti sa šećerom, pa lagano dodavati žumanca uz mešanje. Dodati margarin. Dodati brašno. Dobro umutiti pa dodati rastopljenu čokoladu, kakao i orahe. Razliti u pleh za pečenje i peći u rerni na 150 stepeni oko 30 minuta.
Za fil:
Umutiti šam od bjelanaca, pa lagano dodavati ostale sastojke. Prebaciti u šerpicu i kuvati na pari dok ne postane homogena masa. Ohladiti. Koru prekriti filom. Preko fila i sa strane obložiti šlagom i ukrasiti mrvicama čokolade ili po želji.
Tortu ohladite u frižideru pa poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar