Potrebno :
6 jaja
250 gr čokolade za kuhanje
70 gr putera
100 gr šećera u prahu
3 kašike šećera
3 kašike mekog brašna
2 kašike crne kafe
Priprema:
Čokoladu istopiti na pari. Penasto umutiti žumanca od 6 jaja sa šećerom. Dodati brašno, puter i otopljenu čokoladu. Umutiti penu od bjelanaca i umeijšati u smjesu lagano kuhačom. Dobijenu masu izručiti u podmazani okrugli kalup i peći 30 minuta na temperaturi od 220 stepeni. Šećer rastopiti u kafi i miješati uz povremeno dodavanje vode dook se ne dobije sjajna glazura pogodna za razmazivanje. Ohlađenu tortu premazati glazurom i ostaviti da se glazura osuši. Ukrasiti po želji.
70 gr putera
100 gr šećera u prahu
3 kašike šećera
3 kašike mekog brašna
2 kašike crne kafe
Priprema:
Čokoladu istopiti na pari. Penasto umutiti žumanca od 6 jaja sa šećerom. Dodati brašno, puter i otopljenu čokoladu. Umutiti penu od bjelanaca i umeijšati u smjesu lagano kuhačom. Dobijenu masu izručiti u podmazani okrugli kalup i peći 30 minuta na temperaturi od 220 stepeni. Šećer rastopiti u kafi i miješati uz povremeno dodavanje vode dook se ne dobije sjajna glazura pogodna za razmazivanje. Ohlađenu tortu premazati glazurom i ostaviti da se glazura osuši. Ukrasiti po želji.
Ohladiti pa poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar