srijeda, 10. siječnja 2018.

Jednostavna brza Čokoladna torta !



Potrebno :

6 jaja

250 gr čokolade za kuhanje
70 gr putera
100 gr šećera u prahu
3 kašike šećera
3 kašike mekog brašna
2 kašike crne kafe

Priprema:

Čokoladu istopiti na pari. Penasto umutiti žumanca od 6 jaja sa šećerom. Dodati brašno, puter i otopljenu čokoladu. Umutiti penu od bjelanaca i umeijšati u smjesu lagano kuhačom. Dobijenu masu izručiti u podmazani okrugli kalup i peći 30 minuta na temperaturi od 220 stepeni. Šećer rastopiti u kafi i miješati uz povremeno dodavanje vode dook se ne dobije sjajna glazura pogodna za razmazivanje. Ohlađenu tortu premazati glazurom i ostaviti da se glazura osuši. Ukrasiti po želji.
Ohladiti pa poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar