Potrebno
Za podlogu:
200 g keksi petit
100 g čokolade crne za kuhanje
100 g maslaca
Za kremu:
200 g slatkog vrhnja
200 g čokolade crne za kuhanje
1/2 šalice jake crne kave
Za ganache kremu:
200 g čokolade crne za kuhanje
200 g slatkog vrhnja
Priprema
Za Podlogu:
Petit kekse i čokoladu zajedno samljemo i u smjesu stavimo otopljeni maslac te sve zajedno pomješamo. Tepsiju malo nauljimo te potisnemo smjesu u kalup.
Stavimo u frižider…
Za Kremu:
Čokoladu za kuhanje otopimo u mikrovalnoj ili na laganoj vatri . Slatko vrhnje i crnu kafu izmiksamo dok ne bude čvrsta smjesa te postepeno dodajemo otopljenu čokoladu polako mješajući.
Izvadimo podlogu iz frižidera te stavimo kremu i vratimo u frižider dok se krema ne stisne.
Za ganache kremu:
Slatko vrhnje zagrijemo do vrenja te prelijemo po izlomljenoj čokoladi i mješamo dok se čokolada ne rastopi.
Prelijemo po kremi, vratimo u frižider i pričekamo da se čokolada stisne tad je torta spremna za posluzivanje .Možete ukrasiti dodatno sa sjeckanim lješnjacima ili po želji .
Za Podlogu:
Petit kekse i čokoladu zajedno samljemo i u smjesu stavimo otopljeni maslac te sve zajedno pomješamo. Tepsiju malo nauljimo te potisnemo smjesu u kalup.
Stavimo u frižider…
Za Kremu:
Čokoladu za kuhanje otopimo u mikrovalnoj ili na laganoj vatri . Slatko vrhnje i crnu kafu izmiksamo dok ne bude čvrsta smjesa te postepeno dodajemo otopljenu čokoladu polako mješajući.
Izvadimo podlogu iz frižidera te stavimo kremu i vratimo u frižider dok se krema ne stisne.
Za ganache kremu:
Slatko vrhnje zagrijemo do vrenja te prelijemo po izlomljenoj čokoladi i mješamo dok se čokolada ne rastopi.
Prelijemo po kremi, vratimo u frižider i pričekamo da se čokolada stisne tad je torta spremna za posluzivanje .Možete ukrasiti dodatno sa sjeckanim lješnjacima ili po želji .
Uživajte prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar