srijeda, 10. siječnja 2018.

Savršeno kremasta- Torta dan i noć!



Potrebno:

Za koru /biskvit :

14 jaja 
280 gr mljevenih oraha
280 gr šećera
100 gr čokolade za kuhanje
4 žlice krušnih mrvica

Za Fil:
4 jaja 
250 gr šećera
100 gr čokolade za kuhanje
250 gr margarina

Priprema:

Količina za biskvit koja je navedena služi nam za pravljenje dva biskvita.
7 žumanjaca se umuti sa 14 dkg šećera, zatim dodati 50 gr sitno naribane čokolade…
Umutiti snijeg od 7 bjeljanjaka u njih dodati 14 dkg oraha i dvije kašike mrvica…
Zatim dodati u to smjesu od žumanjaka,šećera i sitno naribane čokolade pa sve to peći u namazanoj tepsiji srednje veličine dvadesetak minuta na 180 stupnjava
Isti postupak ponoviti i za drugi biskvit.
Pečene biskvite prerezati po visini tako da se dobiju 4 tanja biskvita

 Za fil:
Umutiti žumanjce sa šećerom i skuhati na pari te dodati 100 gr čokolade.
Kada se ta krema ohladi dodati izrađeni margarin i umućene  na pari  bjeljanjake
fil sjediniti
Svaki biskvit filovati od prvog do zadnjeg biskvita te ga ukrasiti po želji rendanom čokoladom ili sta već imate .Tortu dobro ohladiti  pa poslužiti .

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar