Potrebno :
150 gr Gustina
Petit keks po potrebi
1l mleka za kremu
100 g Bela cokolada
100g Crna cokolada
2 vanilni šećer
100gr šećera
300 gr margarina
šlag krema za ukrašavanje
300 gr margarina
šlag krema za ukrašavanje
Priprema:
Za Fil:
U 700 ml mleka stavimo šećer i 1 kesicu vanilnog šećera i stavimo to da kuva.
A u ostatak mleka staviti secer, vanilni secer i gustin. Kad mleko prokuva dodati i preostalo mleko i mesati dok se fil ne zgusne
Kad se fil zgusne odmah ga podeliti na 2 jednaka dela
U prvi dio staviti crnu cokoladu.
U drugi fil staviti belu cokoladu.
Kad se ohladi fil dodati 150g margarina u crni fil, isto tako uraditi i u beli fil. Po potrebi dodati jos secera i vanilnog secera ako volite slade .
To dobro posebno izmutiti mikserom.
Kad izmutimo pocnemo redati petit keks.
Petit keks mozete omeksati u mleku, soku ili ko sta voli
Pocnemo redati omeksani keks.
Otprilike 4x4 su dimenzije petit keksa.
Prvo nanesemo na petit keks pa fil sa tamnom čokoladom
Pa opet postupak sa petit keksom ponavljamo.
Pa na njega nanesemo beli fil.
Pa opet petit keks i na njega stavljamo ostatak tamnog fila
Stavimo to u frizider da to se stegne
Kad se stegne umutimo kremu od vanilije sa 200ml mleka i onda ukrasavamo kako mi želimo.
Jeftino a prelepo.Ohlađenu tortu siječemo na željene komade i služimo .
Uživajte i prijatno !
Našoj čitateljki hvala za recept L.p za Jelenu 😙
Nema komentara:
Objavi komentar