srijeda, 10. siječnja 2018.

Fini kolač od kikirikija !



Potrebno

Za koru:
6 belanaca
6 kašika šećera
6 kašika kikirikija, prženog ( mleven ili seckan izaberite sami)
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo


Za Kremu:
6 žumanaca
6dl mleka
4 kašike šećera
6 kašika brašna
125gr margarina
50gr šećera u prahu
200gr prženog, neslanog kikirikija
4 kašike ulja
3 kašike meda


Za premazati kore :
100gr čokolade 
2 kašike ulja
2 kašike mleka

I još :1šlag pjena ili slatko vrhnje 200ml


Priprema

Za koru :
Ulupati belanca u jak šne sa šećerom pa dodati kikiriki, brašno i prašak za pecivo i sve sjediniti.
Zagrejati rernu na 200 stepeni, pa peći koru oko 15 minuta, dok iz bele boje ne predje u svetlo braon.
veličina pleha je 35 x 30cm. Pečenu koru ohladiti i preseći po širini da se dobiju dve manje kore.

Za kremu :
Kikiriki pomešati sa uljem i medom pa izblendirati do sitnoh praha i da se sve lepo sjedini kao puter od kikirikija.
Ako nemate blender, sameljite kikiriki na mašini za orase pa dodajte med i ulje i izmešajte.
1dl mleka, žumanca, brašno i šećer pomešati, a preostalih 5dl mleka staviti da provri.
Kada provri zakuvati smesu uz mešanje i kad se zgusne skloniti sa vatre i umešati smesu od kikirikija, pa ostaviti da se hladi.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu, pa mu dodavati uz miksiranje ohladjenu smesu za krem.
Smesa kad se ohladi treba da bude jako gusta i čvrsta.
Za premazati kore :
Otopiti čokoladu sa uljem i mlekom, pa premazati obe kore i ostaviti da se ohladi i stegne.
na prvu koru naneti pola krema, poklopiti drugom, pa opet naneti pola krema.Odozgo umutiti slag pjenu ili slatko vrhnje .
Dekoracija po želji.
Ostavite 2h u frižider pa poslužite.

Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar