Potrebno:
600 gr očišćenih višanja
1 paket kora ( 500 gr ) za pitu
6 kašika griza
12 kašika šećera ( ili po ukusu )
100 ml vode
100 ml ulja
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Zagrejati rernu na 200 stepeni.
Odvojiti kore, po 3. Ja sam dobila 6 gomila.
Pripremiti višnje, griz i šećer.
Meni je najbolje kad su višnje polu zaledjene, jer sav onaj sok puste u pitu dok se peče.
Višnje, griz i šećer pomešati.
Svaku koru premazati pomešanim uljem i vodom, pa na jedan kraj naneti dve šake višanja i dve šake šećera i griza, onako rukom iz činije.
ja rukom postavim višnje onako uvaljane u šećer i griz pa uzmem rukom i pospem po celoj kori šećer i griz.
Uviti i poslagati u pouljen pleh.
Ostatak vode i ulja preliti preko poslaganih rolatića.
Ako vidite da su malo suvlji slobodno prelijte sa još malo vode i premažite uljem, tanko odgore.
Stavite da se peče, otprilike 20 minuta ili dok ne porumeni.
Pečenu pitu sa višnjama prohladite, pa poslužite ili u drugom slučaju, kao što je moj, secite tako vrelo pa grickajte okolo, fil je veoma vreo, ali ja ne mogu da čekam.Super je hladna kad se posluži uz slatko vrhnje ili kuglu sladoleda .
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar