nedjelja, 7. siječnja 2018.

Predivna Kokos Torta !



Potrebno

Za kore :

 8 bjelanjaka
 250 g šećera u prahu
 250 g kokosa
 20 g brašna

Za fil:
 50 g pudinga od vanilije
 600 ml mlijeka
 50 g kokosa
 250 g margarina
 200 g šećera u prahu
 1 vanilin šećer

I još:

 6 žlica tamnog eurokrema
 malo kokosa za ukrašavanje
 200 ml slatkog vrhnja
 mlijeko za prskanje kora

Priprema

Za koru:


Umutite bjelanjke u čvrst snijeg.Postepeno dodajte šećer u prahu.
Na kraju dodajte kokos i brašno, te kuhačom sve sjedinite.
Dno kalupa obložite masnim papirom (moj je promijera 26 cm) i salijte smijesu.
Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta, provjerite čačkalicom da li je pečeno.
Ohladite koru i podijelite na dva dijela.Svaku koru malo poprskajte sa mlijekom.


Za fil:

Puding pomiješajte sa malo mlijeka (ako volite slađu tortu možete dodati 3 žlice šećera, mada nije potrebno) ostatak mlijeka stavite kuhati.
Kada mlijeko zakuha ubacite puding i kuhajte dok ne postane gusto.
Ohladite puding.
Pijenasto umutite margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, te sjedinite sa pudingom.
Dodajte kokos.

Slaganje :

Kora – omekšali eurokrem – fil

Kora – omekšali eurokrem – fil

Površinu torte posipati kokosom, okolo premazati sa izrađenim slatkim vrhnjem.
Ohladiti u frižideru pa sjeci na parčad i poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar