nedjelja, 7. siječnja 2018.

Srneća leđa sa kremom !


Potrebno
Za Biskvit:
8 jaja
150 g šećera
2  vanilin šećera
150 g maslaca
150 g čokolade za kuvanje
200 g badema
90 g mlevenog keksa
20 g kakaa
Za Kremu:
 200 g šećera
 100 g slatke pavlake
 150 g maslaca
 2 kašike kakaa
100 g mlečne čokolade
Za glazuru:
 50 g margarina
 100 g čokolade
 2 kašike kakaoa
Priprema
Za biskvit :
Umutiti  žumanca sa šećerom,vanilin šećerom i maslacem pa dodati omekšalu čokoladu i čvrst sneg od  belanaca. Sve dobro izmešati pa uz lagano mešanje dodadvati mlevene bademe, keks i kakao. Pripremljeno testo priesuti u pouljen i brašnom posut kalup za srneća leđa. Peći u zagrejanoj rerni na 180º C oko 30 minuta. Pečen kolač dobro ohladiti pa izvrnuti iz kalupa. Zatim ga preseći pažljivo na tri dela.
Za krem :
Lagano zagrejati sve sastojke da se otope, ali nikako kuvati,  ohladiti i dobro umutiti mikserom da postane penasto. U krem pašljivo umešati sitno izlomljenu mlečnu čokoladu.Kremom premazati prvi deo biskvita pa na krem staviti drugi deo i njega premazati kremom. Odozgo prekriti trećim delom biskvita.Srneća leđa potom preliti čokoladnom glazurom pripremljenom od navedenih sastojaka, a prema ranije datom uputstvu.
 Na kraju ih  ohladiti u frižideru i pre serviranja iseći na šnite.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar