Potrebno
Za koru :
5 bjelanaca
15 kašika šećera
300 g pečenog, mljevenog kikirikija
3 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
15 kašika šećera
300 g pečenog, mljevenog kikirikija
3 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
Za Fil:
5 žumanaca
10 kašika šećera
1l mlijeka
4 pudinga od vanile
2-3 kašike šećera u prahu
100g mliječne čokolade
5 snikers čokoladica
250g putera
10 kašika šećera
1l mlijeka
4 pudinga od vanile
2-3 kašike šećera u prahu
100g mliječne čokolade
5 snikers čokoladica
250g putera
Priprema
Za koru :
Umutite 5 bjelanaca u čvrst šam, dodajte jednu po jednu kašiku šećera uz neprestano mućenje. Isključite mikser pa pažljivo umješajte mljeveni kikiriki, brašno i prašak za pecivo.Smjesu sipajte u pleh 20 x 30 cm obloženim papirom za pečenje i pecite na 180°C oko 10-15 min. Provjerite čačkalicom da li je tijesto pečeno.Pečeno tijesto presjecite uzduž na dvije kore.
Za fil:
Umutite pjenasto žumanca i šećer, dodajte puding i malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da provri pa ukuvajte fil.Ostavite da se ohladi. Umutite pjenasto puter i šećer u prahu pa dodavajte jednu po jednu kašiku fila, dobro umutite i podjeliti ga na dva dijela. U jedan dio umješajte otopljenu mliječnu čokoladu a u drugi sjeckane snikers čokoladice.
Filujte: kora – prvi fil – drugi fil – kora – prvi fil – drugi fil. Tortu ukrasite po želji, šlagom ili čokoladom.
Dobro ohladitipo pa poslužiti isječeno poželji .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar