nedjelja, 7. siječnja 2018.

Domaće perece kao iz pekare !


Potrebno
Ta tijesto :
 4 ½ šolje brašna
 1 ½ šolje vode
 50 gr otopljenog putera
 1 kesica kvasca
 2 kašičice soli
 1 kašika šećera
 1 žumance
 1 kašika vode
Za kuhanje :
 2l vode
 5 kašika sode bikarbone
  Priprema:
Brašno pomiješajte sa kvascem pa dodajte so, šećer i otopljeni puter.Umiješajte mlaku vodu i umijesite tijesto.Ostavite da odstoji sat vremena.Tijesto premijesite i podijelite na 8 dijelova.Svaki razvucite u traku i oblikujte perece.Kuhajte ih u ključaloj vodi sa sodom oko 30-ak sekundi.Premažite žumancetom pomiješanim sa vodom pa pospite morskom soli.
Pecite u rerni zagrijanoj na 230 stepeni 15 minuta.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar