ponedjeljak, 8. siječnja 2018.

Kolač koji će vas očarati i ukusom i izgledom :Karpati!



Potrebno
Za tijesto:

2 dl vode
pola margarina
2 dl brašna
5 jaja
malo soli

Za kremu:

3 pudinga od vanilije
1l mlijeka
2 dl šećera
1 margarin

I još:
2 kompota od breskve, kruške, višnje… (po izboru)
1/2 l šlaga (Hole)
šećer u prahu (za posipanje)

Priprema
Za tijesto:


Vodu i margarin kuhati dok ne provri. U to dodati 2 dl brašna i malo soli. Samo promiješati da postane jedna masa, ne kuhati.
Prebaciti u plastičnu posudu i odmah dodavati jedno po jedno jaje (ne mora se čekati da se ohladi.
Zagrijati pećnicu na 220°C.

Tanko namazati pola smjese  na papir za pečenje u velikoj tepsiji (za pećnicu) i peći oko 20 min na 220°C.
Isto napraviti i s drugim dijelom smjese  da se dobiju dvije kore.


Za kremu:

Skuhati puding sa 2 dl šećera u 1 l mlijeka.
U ohlađeno dodati margarin. Dok se hladi puding treba miješati da se ne napravi korica.

Izmuti 1/2 l šlaga.
Voće iz kompota narezati na manje komade.
Slagati:
kora – krema – voće – šlag – kora
Gore posipati šećerom u prahu
Ostaviti u frižider da ostoji bar 3-4 sata da korice odpuste a ukusi se sjedine .
Ohlađen kolač sjeći na kocke i poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar