Potrebno
Za Biskvit:
7 bjelanjaka
7 žlica šećera u prahu
7 žlica brašna
prstohvat soli
120 ml mlakog mlijeka
Za Kremu 1
7 žutanjaka
7 žlica šećera
5 žlica škrobnog brašna(gustin)
750 ml mlijeka
250 gr margarina za kreme
Za kremu 2:
2 vrećice šlag pjene
250 ml mlijeka
Priprema
Za biskvit:
Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg.
U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati.
Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm.
Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta.
Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko.
Biskvit ohladiti.
Za kremu 1
Od žumanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu.
Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka.
Kremu premazati preko ohlađenog biskvita.
7 žutanjaka
7 žlica šećera
5 žlica škrobnog brašna(gustin)
750 ml mlijeka
250 gr margarina za kreme
Za kremu 2:
2 vrećice šlag pjene
250 ml mlijeka
Priprema
Za biskvit:
Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg.
U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati.
Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm.
Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta.
Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko.
Biskvit ohladiti.
Za kremu 1
Od žumanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu.
Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka.
Kremu premazati preko ohlađenog biskvita.
Za kremu 2
Na kraju umutiti šlag i premazati kolač.
Prije posluživanja kolač dobro ohladiti .
Na kraju umutiti šlag i premazati kolač.
Prije posluživanja kolač dobro ohladiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar