petak, 26. siječnja 2018.

Jednostavan ručak na kašiku -Svima potreban u ovim hladnim danima!



Potrebno:
 500 gr junetine bez kosti  isječeno  na malo veće kocke
350 gr šampinjona
1 glavica luka
5 krompira
2 mrkve
po ukusu so,biber,vegeta
i još:
malo ulja
1 kašika brašna
1 kašika mljevene crvene paprike

Priprema:

Na malo ulja propržiti sitno sjeckan luk, pa kad postane staklast dodati junetinu isječenu na kockice. Začiniti, po ukusu, pa preliti vodom i kuhati oko 45 minuta.
Zatim dodati narezane krompir i mrkve. Začiniti vegetom i kuhati oko 20 minuta. Po potrebi doliti vode.
Na malo ulja propržiti šampinjone narezane na listiće, pa dodati mesu.
Na malo ulja propržiti kašiku brašna i kašiku mljevene crvene paprike(papriku dodati tek kad je brašno uprženo jer će izgoriti ako stavite prije ), pa dodati u meso sa povrćem. Pobiberiti. Ostaviti da se krčka na laganoj vatri još 5 minuta, pa poslužiti.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar