subota, 6. siječnja 2018.

Jednom kad ga napravite bit će čest gost na vašem stolu :Kremast banana kolač!


Potrebno

Za Prhko tijesto:


300 grama brašna
200 grama maslaca
2 žlice šećera
1/2 čajne žličice soli
2 žlice hladne vode


Za Kremu:

1/2 litre mlijeka
2 jaja
150 grama šećera
100 grama brašna
2 vanili šećera
3 banane
1/2 litre vrhnja za šlag
1 vrećica učvrščivača za šlag


Priprema:

Napravite prhko tijesto i stavite ga na pola sata u frižider da se dobro ohladi. Razvaljajte na veličinu 20×30 pa stavite peći na 170 stupnjeva oko 20 min. Nek vam tijesto ostane blijedo, kao kore za bijelu pitu.

Izmješajte jaja sa šećerom, brašnom, vanilijom i mlijekom pa zakuhajte dok se ne zgusne. U ohlađeno dodajte pola tučenog šlaga u koji ste dodali učvrščivač za šlag i narezane banane, koje ste nakapali limunovim sokom da ne potamne.
Premažite koru sa kremom odozgo mozete ukrasit sa čokoladom ili  po želji .
Kolač ohladiti pa služiti izrezan na kocke 

Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar