subota, 6. siječnja 2018.

Gibanica !


Potrebno:
 500 gr kora za pitu
Za fil 
 400 gr mladog sira
 100 gr feta sira
 150 ml kisele vode
 150 ml ulja
 5 jaja
 2 kašike milerama
 1 kašičica praška za pecivo
 Priprema
Umutite jaja sa sirom, mileramom i praškom za pecivo.
Dodati kiselu vodu i ulje i dobro promiješajte.
Dublju tepsiju pomastiti pa staviti dvije kore pite da vire sa strane.
Pospite uljem uljem pa uzimajte jednu po jednu koru, gužvajte je i umačite u fil.
Redajte jednu pored druge dok ne potrošite kore.
Ostatak fila prespite preko kora pa preklopite onima koje vise sa strana tepsije.
Zadnju koru stavite na vrh i pomastite.
Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.
Poslužite toplu .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar