subota, 6. siječnja 2018.

Torta Bomba!


Potrebno
Za Biskvit:

6  jaja
6 žlica šećera
8 žlica mljevenih oraha
3 žlice brašna
pola praška za pecivo 
Za I fil:
250 g maslaca ili margarina
12 žlica šećera u prahu
6 žumanjaka
15 dag mljvenih oraha
15 dag plazma keksa
2 dcl soka od narandže
10 dag čokolade za kuhanje
Za II fil:
6 bjelanjak
6 žlica šećera (kristal)
2×15 dag šećera
Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom. Polagano dodati mljevene orahe i brašno s malo p.z.p.Staviti peći u dobro zagrijanu pećnicu 10 min a zatim smanjiti i peći na 180°C još oko 15 min. 
Za I fil umutiti maslavc sa sitnim šećerom, dodavati jedno po jedno žumanca. Kada je dobro umućeno dodati mlj. orahe i plazma keks koji smo prethodno namočili u sok. Polovicu ovoga fila razmazati po biskvitu a u drugu polovicu umiješati omekšalu čokoladu te premazati po prvoj polovici fila.

15 dag šećera ukuhati s malo vode a drugih 15 dag šećera karamelizirati (lagano da ne izgori) sve dok ne počne pjeniti. Za to vrijeme umutiti bjelanjke, dodavati jednu po jednu žlicu šećera i kada se dobro učvrsti dodati prvo ukuhani šećer, zatim karamelizirani sve vrijeme miksajući. miksati dok se dobro neohladi a zatim premazati  tortu odozgo i okolo.
Tortu ohladiti dobro u frižideru pa poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar