Potrebno:
200 g brasna
1 vrecica praska za pecivo
1 kasicica cimeta u prahu
140 g przenih, mljevenih ljesnika
ribana kora jedne narandze
175 g sirovog marcipana
30 ml Amaretto likera
3 manje banane
175 g mekog maslaca
175 g smedjeg secera
4 kom jaja
150 g kisele pavlake/vrhnja
malo soli
25 g secera u prahu
1 vrecica praska za pecivo
1 kasicica cimeta u prahu
140 g przenih, mljevenih ljesnika
ribana kora jedne narandze
175 g sirovog marcipana
30 ml Amaretto likera
3 manje banane
175 g mekog maslaca
175 g smedjeg secera
4 kom jaja
150 g kisele pavlake/vrhnja
malo soli
25 g secera u prahu
Za posipanje :
1-2 kasike secera u prahu za posipanje
Priprema
U posudi izmijesati sve suve sastojke, sem secera.
Posebno izribati marcipan i izmijesati ga sa likerom, u to dodati izgnjecene banane i sjediniti sve.
U drugoj posudi izmijesati maslac sa secerom i na kraju dodati smjesu od banana i marcipana.
Sad zagrijati rernu na 160° i kalup za pecenje obloziti pek-papirom. Odvojiti bjelanca od zumanaca, pa zumanca ulupati pjenasto sa kiselim vrnjem i dodati u smjesu od marcipana i banana.
Posebno umutiti bjelanca sa secerom u prahu i sad sjediniti sve smjese sa brasnom (kad sjedinite smjese ne mutiti mikserom, vec drvenom kasikom).
Kolac peci ca. 50 minuta, ohladiti i posuti secerom u prahu.
Ohlađen kolač rezati na parčad i poslužiti uz najdraži čaj ili neki dr topli napitak .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar