Potrebno:
Za koru :
6 bjelanaca
175 gr šećera
150 gr maka
2 kašike brašna
175 gr šećera
150 gr maka
2 kašike brašna
Za kremu :
5 žumanaca
175 gr šećera
1 vanilin šećer
3 kašičice brašna
sok i korica od 1 limuna
100 gr maslaca
100 ml slatkog vrhnja
175 gr šećera
1 vanilin šećer
3 kašičice brašna
sok i korica od 1 limuna
100 gr maslaca
100 ml slatkog vrhnja
Priprema
Za koru :
Umutite prvo bjelanca,a zatim dodajite šećer dok konstantno mutite.
Nakon toga mak pomiješajte sa brašnom i lagano umiješajte u umućena bjelanca.
Tepsiju pomastite i pospite brašnom pa ulijte smjesu.
Pecite do 20 minuta na 180°.
Za Kremu Umutite žumanca i šećer,zatim dodate vanilin šećer i brašno,limunovu koricu i sok i sve stavite da se kuha na pari .
Dok se kuha kremu konstantno miješajte kako se ne bi zalijepila za dno.
Kremu ohladi i dodati izrađen maslac pa sve izmiješati.
Umutite u posebnoj posudi slatko vrhnja,a zatim kuhačom umiješajte u kremu.
Na pečenu koru premažite čitavu kremu i ravnomjerno rasporedite po kolaču.
Kolač ostavite u frižider da se ohladi i stisne,a zatim isjecite na kocke i poslužite.
Po želji kolač malo pospite makom.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar